سمپاشی سوسک ریز آشپزخانه

سمپاشی سوسک ریز کابینت معروف به ژرمن روچ یا همان سوسک آلمانی

توجه توجه : تجربه چندین ساله شخصی بنده بعنوان کارشناس سمپاشی نشان داده استفاده از دورکننده های التراسونیک اثر معکوسی برسوسک ریز دارد و تنها موجب پخش شدن کلونی سوسکها در منازل میشود .

سوسکهای ریز که معمولا در آشپزخانه ها ی منازل . رستورانها و یا اغذیه فروشیها یافت شده و سوسک آلمانی نامیده می شود مانند سایر سوسریها به آلودگی راه آبها و فاضلابها مربوط نشده و در آن محل تکثیر نمی شود البته مکانهای مرطوب و گرم را برای تولید مثل و تخم گذاری می پسندد مانند پشت آبگرمکن اجاق گاز موتور یخچال و داخل کابینت ها خصوصا زیر سینک ظرفشویی که در این مکانها به وفور یافت می شوند . این سوسک که در اصل سوسک آسیایی بوده و از کشورهای شرق آسیا خصوصا کشور چین و در جعبه های وسایل خانگی به ایران وارد شده و با کارتنهای آلوده به منازل ما وارد میشود و یا به اغذیه فروشیها و رستورانها با جعبه های نوشابه و یا مواد اولیه که از کارخانه های آلوده به این سوسک آورده میشود وارد شده و درمکانها و یا دستگاههای آلوده به چربی بسرعت رشد و تکثیر میکند .

روشهای مبارزه با این سوسک به سه روش به تنهایی یا توام تقسیم می شود :

الف –روش طعمه گذاری یا نقطه گذاری : که در اکثر کشورها این روش به روشهای دیگر اولویت داردولی در ایران متاسفانه فقط چند شرکت با فرمولهای ناقص آن را تولید نمودند که بعد از گذشت چند سال به طور کامل نا موفق عمل کرد . نوع این مواد معدنی و غیر سمی بوده و سوسکها را در مدت حداکثر یک ماه ریشه کن میکند . عملکرد این مواد به صورتی است که سوسک بعد از خوردن آن در لانه میمیرد و از آن جهت که سوسکها مانند موشهای رات جهت پاکسازی محیط لانه ازلاشه همنوعان خود تغذیه میکنند آلودگی در محیط لانه گسترش یافته و کلونی به تدریج نابود میشود .

ب – با استفاده از مه پاشی در مواردی اجرا میشود که آلودگی از آشپزخانه به نقاط دیگر انتقال پیدا کرده باشد در این مواقع این سوسک در کلیه لوازم برقی مانند تلویزیون ضبط صوت و حتی پریز های برق تخم گذاری نموده و به لای درب های چوبی رنگ نخورده نیز نفوذ کرده و تکثیر میشوند در این موارد باید از سموم مخصوص در دستگاه مه پاش استفاده نمود که به کلیه منافذ وارد شده و حشره را از لانه خارج و نابود نماید . این روش بیشتر در رستورانها کابرد دارد . در استفاده از مه پاش در منازل موارد ایمنی باید کاملا رعایت گردد .

ج – با استفاده از سموم ابقایی این روش گاهی به تنهایی و گاهی در کنار روش دوم موفقیت آمیز است البته نظر کارشناس در مورد استفاده از نوع سم و تعداد دفعات سمپاشی بعد از بازدید از محل الزامیست در این روش کلیه نقاط آلوده حتی ظروف موجود در آشپزخانه باید سمپاشی شود وحتی لکه ای بدون سمپاشی رها نگردد . این سمپاشی معمولا 10روز بعد تکرار می شود . در این روش در رستورانها فقط میبایست از سمپاش موتوری استفاده شود زیرا با سمپاشهای کوچک تمام محل پوشش داده نشده و سوسکها در محلهای خشک پراکنده میشوند . همیشه یادمان باشد دیدن یک سوسک ریز در طول روز یعنی وجود تعداد 10 برابر بیشتر در کابینتها و وسایل برقی توصیه میشود مدیران رستورانها و اغذیه فروشیها جهت پیشگیری از ورود این موجود مزاحم و سمج انبار مواد اولیه و نوشابه ها که اکثرا دارای کارتنهای آلوده به تخم این سوسک هستند را خارج از فضای آشپزخانه قرار دهند .

دیدگاه شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.